Informatie / contact


  1. Contactgegevens
  2. OSBO
  3. Lidmaatschap
  4. Wie / wat zijn wij?
  5. Tijden
  6. Interne competitie
  7. Periode-systeem
  8. Beker
  9. Bijzondere schaakavonden

Contactgegevens

Wij spelen in café "De Tapperij" te Arnhem. Dit bruincafé bevindt zich in de sperwerstraat nummer 63-65. Langskomen kan onaangekondigd. Bellen kan ook natuurlijk: met de wedstrijdleider, voorzitter of secretaris.
Functie
telefoone-mail / adresgegevens
VoorzitterPascal v.d. Born
SecretarisBert Nobel
PenninigmeesterHenk v.d. Woude

Wedstrijdleider interne competitiePieter van der Zwan

OSBO

1e team:
2e team:
Pieter van der Zwan
 p i e t e r
a p e n s t a a r t j e v e l d 6 5 . n l
0.6.1.2.4.1.9.7.5.1. (geen voicemail, wel sms)
Bert Sigmond
b e r t s i g m o n d a p e n s t a a r t j e h e t n e t .nl
0.6.3.4.2.8.6.9.9.9Lidmaatschap

Wanneer je lid wordt van de Sleutelzet dan heb je toegang tot de schaakzaal en gebruik van onze schaakmaterialen. Tevens wordt je lid van de KNSB (De schaakbond) en ontvang je een schaakmagazine. Ook krijg je korting op tournooien.
Wanneer je lid wordt, dan betekent dit dat je kunt deelnemen aan onze interne competitie & bekercompetitie. Ook ontvang je 2x per jaar ons schaakbulletin: een rijkgevuld clubblad met partijen, puzzels, foto's, rangen en standen.
Kosten volledig lidmaatschap: 90 euro per jaar. 
Vriend van de Sleutelzet: 10 euro per jaar. Je sponsort onze club en ontvangt ons prachtige jaaroverzicht per post.
Beëindiging lidmaatschap: Opzeggen is geen enkel probleem, dit kan -zoals de wet voorschijft- maandelijks. Eventueel teveel betaalde contributie krijg je geretourneerd. Wel wordt het lidmaatschap van de Schaakbond à €41,12 in rekening gebracht, indien het nieuwe seizoen al begonnen is (vóór 1 augustus doorgeven). Uiteraard geldt dit niet voor een voorlopig lidmaatschap, waarbij je een paar maanden kunt uitproberen of deze schaakvereniging wat voor je is.

Wie / wat zijn wij?

Wij zijn een kleine - gezellige schaakvereniging, spelend in café "De Tapperij" te Arnhem. We hebben een speelzaal tot onze beschikking waar we de competitie- en bekerwedstrijden afwerken. Vaak starten we in het café met een kopje koffie of een pilsje en gaan daarna van start.
Hoewel het er serieus aan toe kan gaan, zijn wij vooral een gezellige schaakvereniging waar iedereen welkom is.
Wil je een keer komen spelen zonder lid te worden? Van harte welkom!

Tijden

Interne competitie

Wij spelen de meeste avonden een interne competitie. De leden spelen tegen elkaar in een partij die de hele avond kan duren. Ook niet-leden kunnen gemakkelijk aanschuiven. Ook wanneer we halverwege het seizoen zijn is dat geen enkel probleem!

Periode-systeem

Wij spelen dit seizoen met twee periodes. Elke periode kent zo'n 15 speelrondes. De twee periode-kampioenen spelen tegen elkaar aan het einde van het seizoen in twee finale-partijen. Bij het winnen van twee periodes is het spelen van een finale uiteraard niet nodig.

*    Bij gelijke stand tussen twee spelers wordt respectievelijk gekeken naar:
1) scoringspercentage
2) onderling resultaat
3) resultaat tegen de eerstvolgende op de ranglijst
4) minste verliespartijen.
5) Geeft dit allemaal geen uitsluitsel, dan is het aan de wedstrijdleider een passende oplossing te zoeken (barrage is waarschijnlijk).
*    De finales worden gespeeld over drie partijen. Bij een gelijke stand zal er in een verkorte speeltijd worden gespeeld: 35 minuten per persoon per partij, met 10 seconden additionele tijd. Geeft dit nog geen uitsluitsel, dan worden er barrages gespeeld van 7 minuten per persoon per partij met 3 seconden additionele tijd.
*     Wanneer volgens de bovenstaande formule twee finalisten bekend zijn, zullen zij in een finale-partij strijden om het clubkampioenschap. Er wordt één finalepartij gespeeld. Bij remise wordt er met verkort speeltempo, zoals hierboven omschreven, een winnaar bepaald. Uiteraard kan er ook om de derde plek gestreden worden.
*    OSBO plaatsen: deze worden aan de hand van de algemene ranglijst bepaald. Daarbij wordt de ranglijst na de laatste speelronde gebruikt.  Ook bij de OSBO worden -bij gelijke punten op de ranglijst- bovengenoemde criteria gehanteerd voor het bepalen van de definitieve positie op de ranglijst. De ranglijst vanaf 31 december bepaalt het OSBO-team voor de 2e helft van het seizoen.

Beker

Vijf tot zes avonden per jaar spelen we om de beker. Je speelt dan drie schaakpartijen op een avond in een vlotter tempo. De data hiervoor zijn te vinden in de agenda.
Speeltempo: 15 minuten + 10 seconden per zet (per persoon per partij)
3 partijen per avond (indien er een vergadering is 2 partijen)

Bijzondere schaakavonden

Hoewel de interne competitie de hoofdmoot vormt van de schaakavonden, houden wij ook wel van andere schaakvormen. Het leuke ervan is dat je schaakavond bestaat uit meerdere partijen en de winnaars minder voorspelbaar zijn.
Andere bijzondere schaakavonden:
* Simultaan: clubkampioen tegen de rest
* Snelschaken (5 min. + 5 sec.)
* Fischer Random
* Thema schaak (weggeefschaak, atoomschaak, enzovoorts)